Kategorier
Okategoriserade

Berusad på livet!!

Det senaste dygnet har varit helt fantastiskt, omtumlande och alldeles galet. Vår sista kväll i Sverige på ett antal månader hade nog kunnat vara en kväll full med nerver. Men istället fick vi besök av ett par fina vänner som gjorde kvällen lugn och avslappnad.

Vår egna och underbara skeppsdoktor Nicolina kom förbi efter jobbet och med sin blotta närvaro gjorde hon både mig och Anders lugna och fick tankarna på rätt håll. Förra gången hon var i vår båt regnade det epoxi från tak och fönster. Vilken annan människa som helst hade gett kommentarer om detta märkliga kaos som då rådde. Nicolina höjde knappt på ögonbrynen och hennes och våra barn lekte lika obekymrat som sist medan jag och Anders svettades i en mindre panikattack!

Vi hade också vår goda Nyzeeländska vän Daniel hos oss hela natten i båten. Han som på nåt magisk vis lyckats boka om sina flygbiljetter till Sverige för att kunna vara med oss. Jag vet inte hur många gånger hans enkla och naturliga sätt att se på livet fick mig lugn och säker på att det vi gör just nu och här är rätt.

När jag vaknade imorse kände jag nån slags förväntan som jag har svårt att beskriva. Nerver fanns där absolut. Men det fanns också en sån underbar känsla av glädje, äventyr och tacksamhet över att få möjligheten att prova på detta. Att få lov att spendera så mycket tid med mina fantastiska barn och man. Att få dela alla dessa intryck med de jag älskar allra mest är något jag är obeskrivligt tacksam över.

När klockan sedan började närma sig 13 och vänner, kollegor och familj anslöt var känslan magisk. Jag har kramat, skrattat och gråtit tillsammans med de allra finaste människor man kan tänka sig idag. Alla ni som kom till oss och alla ni som ringt/messat/tutat och ropat lyckönskningar, stort stort tack för all support i detta. Vi skålade tillsammans på kajen och jag kände mig så berusad på livet, tack vare er alla!

A

Att lossa på förtampen när det skreks heja-rop och sköts sallut är en once in a lifetime upplevelse. Som Anders senare reflekterade över, det här kan bara jämföras med all den kärlek som vi fick ta emot på vårt bröllop. Hela kajen följde oss med vinkande människor. Vi hade båtar som körde med oss och även ifatt oss för att tuta och slänga lyckönskningar åt oss. Den känslan som den här dagen har gett mig kommer jag aldrig nånsin att glömma. Även om vi skulle stanna någonstans på vägen och inte vara i närheten av att ta oss över något hav över huvudtaget, så har den här dagen gett så otroligt mycket redan. Innan vi ens lämnade Sveriges gränser så fick vi uppleva något magiskt. Och det är tack vare er alla som stöttar och tror på oss i det här.

Efter att sedan ha tagit oss över ett stilla och spegelblank Öresund kom vi så till vårt första mål, Dragör! Vi tuffade in i en mysig hamn och plötsligt började folk vinka åt oss. På ena sidan togs det kort och båten vid sidan om oss gav oss lyckönskningar och berättade att de läst om oss i Sydsvenskan. När vi väl lyckats få i oss och två otroligt uppspelta barn lite kvällsmat så tog all energi slut. Barnen lovades frukostglass och mannen somnade vid nattning. Själv sitter jag nu och powernjuter av havsluft, sommarkväll och drömmar!

29 svar på ”Berusad på livet!!”

Ojojoj! vilket fantastiskt äventyr ni har startat. Jag önskar er ett stort lycka till på färden och garanterar att ni får uppleva en massa härliga saker.
Skepp Ohoj!

Med vänlig hälsning
Jocke (JNL)

Vilken underbar syn när Nausica, med Tilda vid ratten, styrde ut ur Lomma hamn mot det stora äventyret! Det ska bli så kul att följa er.
Kram och lycka till

Underbara familjen Thornblad som gör det som många andra bara pratar och drömmer om! Att få vara med er igår när ni kastade loss var inget annat än magiskt! Den mest beundransvärda och modiga familjen på väg ut mot världen! Vilken ynnest att få vara med på ett litet hörn av ert äventyr!

(Jag ser nu att jag har använt utropstecken i varenda mening jag har skrivit. Men ni är ju ett enda stort utropstecken!)

Hej!
Så kul at läsa om ert galna påfund 🙂
Ni gör helt rätt i att förverkliga era drömmar! Ser fram mot att följa er på resan via bloggen.
Önskar er safe and smooth sailing.

Hej Andreas! Tack för härlig support 🙂 Det kan ju bara bli galet 😉 Hoppas att ni hade en grym kväll igår!! Hälsa gänget 🙂

Svara

Missade desverre den(oxå).
Hemma i Alta med nyopererat knä.
Menisk sutur.
Hälsa Anders!😊

Underbart! Ska bli så spännande att få följa er på denna er drömresa. Älskar när människor har modet att ta steget ut och förverkliga sin dröm.

Wow!!! Vi kommer följa med er på resan genom bloggen och låtsas att vi är lika modiga som er! Njuuut BA njuuut!Kram från Ann-Ida, Malm och våra tre troll!

Tack så mycket Ann-Ida!! Och jag tror att ni är precis lika modiga! Tre troll krävs också en massa mod att skaffa 😊 Kram från oss

Svara

Hej vad fantastiskt fint du skrivit Linne’a. Jag var väldigt rörd när ni åkte och blev rörd igen när jag läste ditt inlägg. ❤️Men vilket äventyr ni kommer att vara med om det är bara att lyfta på hatten för ert mod! Säger jag som sjösjuk landkrabba

Åååå! Magiskt! Att ni gör det, stegen, förväntan, möjligheten och sättet du skriver! Ser fram emot att följa er! All lycka!

Hej ha en god tur, hoppas ”ais:en” funkar hela vägen!
Önskar er all lycka på färden!
Väntar på nästa !
Mvh. rolfh

Så fint skrivet Linnéa!
Tack för i lördags, jag är såå stolt över er och det var en mäktig upplevelse när alla applåderade, tjoade och hurrade för er!
Att se och känna er glädje värmde mors/svärmors hjärta.
Vi ska med glädje följa ert Äventyr och Lars o jag har dygnet-runt-jour om ni behöver oss. Den jouren slipper ni nu, så bara njuuuut av livet och friheten, det har ni förtjänat…
Önskar er allt, allt gott på er seglats!
Älskar er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s